Olympisch kampioen bij Dynamica?

Athletic Champs wedstrijd goed bezocht

'Misschien loopt hier een Olympische medaillewinnaar rond'

 

Omroep Zeeland maakte een leuke rapportage over de Athletic Champs wedstrijd van zaterdag 22 juni.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/113681/Misschien-loopt-hier-een-Olympische-medaillewinnaar-rond

 

Bij de Athletics Champs in Vlissingen deden vandaag meer dan 100 jeugdatleten van alle Zeeuwse atletiekverenigingen mee. Het evenement staat in teken van kennismaken met alle onderdelen die de atletiek te bieden heeft.

Hoogspringen, verspringen, estafettelopen, hordelopen, discuswerpen, kogelstoten. De beginselen van deze onderdelen van atletiek stonden vandaag op het programma. "Voor de lichamelijke ontwikkeling is het belangrijk dat kinderen alle onderdelen doen", zegt Leon Kaagman, één van de organisatoren. "Dat je niet alleen rent, maar ook duwt, springt en gooit. Dat is ook het leuke eraan: dat elke kind zijn of haar talent ontdekt."

De kinderen hadden het inderdaad naar hun zin. "Hoogspringen en verspringen vind ik het leukste", zegt Jens van AV'56 ui Goes. "Dat je helemaal krom en hoog over die stok gaat en het dan haalt. Dat vind ik geweldig."

Kogelstoten

Natasja en Britt, beiden van Dynamica uit Vlissingen, doen ook graag hoog- en verspringen. Maar ook kogelstoten. "Zonder aanloop kwam ik ongeveer op 3.75 en met aanloop heb ik nog niet geprobeerd, maar het is leuk om alle sporten bij elkaar te doen."

 

Met een kleine medicijnbal wordt het kogelstoten geoefend (foto: Omroep Zeeland)

 

Ondanks dat het plezier vandaag voorop stond, werden er ook scores bijgehouden. "Door je breed te blijven ontwikkelen word je alleen maar beter", zegt Kaagman. "Goed voorbeeld is Dafne Schippers die lange tijd alle onderdelen is blijven doen en zie tot wat dat leidde. Misschien loopt hier ook wel een toekomstig Olympisch medaillewinnaar rond."