Reglement Crosscompetitie 2019/2020

Binnenkort start de crosscompetitie weer; gesponsord door De Zeeuwse Verzekeringen. Bij al deze crossen gelden bepaalde regels en voorwaarden. Die kun je in dit artikel nalezen.

Vereniging Zeeland Atletiek 

Reglement  “De Zeeuwse Verzekeringen Crosscompetitie”  2019/2020

Programma

 2  nov 2019

34e Moerschanscross

Hulst

RKHAV

23 nov 2019

34e Elderschanscross

Aardenburg

Wielingen

 7  dec 2019

27e Inkelcross

Kruiningen

AV'56

11  jan 2020

Deltacross

Westenschouwen

Delta Sport

25  jan 2020

7e Scheldesportcross

Westdorpe

Scheldesport

 8   feb 2020

26e Grevelingencross

Bruinisse

Flakkee

 29 feb 2020

Kustcross  (tevens ZK)

Vlissingen

Dynamica

 

Algemeen

De verenigingen verplichten zich de in de sponsorovereenkomst vastgelegde regels na te komen bij de door haar in het kader van de Crosscompetitie te organiseren wedstrijden.

 

Deelname

Voor de wedstrijden geldt een normale open deelname. Deelname door niet Atletiekunieleden is toegestaan. Iedereen, dus ook recreanten en trimmers, wordt opgenomen in de uitslagen en in de puntentelling.

 

Uitnodigingen

De organiserende vereniging zal 6 weken voor de te organiseren wedstrijd een uitnodiging sturen aan:

ñ  de tot de regio 11 behorende verenigingen, de coördinator van de crosscompetitie, de speaker, de sponsor, de regionale dag/weekbladen en omroepen, Sjaak Sinke, Website Atletiek Zeeland, Webmaster Vereniging Zeeland Atletiek

 

Dagprijzen

Dagprijzen worden door de organiserende vereniging verzorgd. Hierbij is afgesproken dat tot en met de B junioren per categorie medailles worden verstrekt. Vanaf de A junioren zal dat een bos bloemen zijn. Voor de pupillen geldt dat het is aan te bevelen ze allemaal te ‘belonen’ voor hun deelname.

 

Aanvangstijden: Voor alle wedstrijden geldt een vast aanvangstijdstip van 12.30 uur.

 

Leeftijdsklassen

De indeling van leeftijdsklassen over de gehele crosscompetitie gaat voor Masters in op de datum waarop men aan de eerste cross deelneemt. De atleet mag in zijn eigen leeftijdsklasse uitkomen of een naast hogere categorie (M35+ bij senioren, V45+ bij V35+, JA bij Msen, JB bij JA, MA bij Vsen, etc.)

Lees verder voor het volledige reglement