Woensdag Ladiesnight

Woensdagavond Ladiesnight bij Dynamica

Een training speciaal voor dames, die 's avonds wel zouden willen hardlopen maar er tegen op zien om alleen in het donker te gaan. De training is ontstaan door de vraag van dames, die na de Ladiesruntrainingen van de Kustmarathon willen blijven trainen.

Wanneer:

Iedere woensdagavond vanaf oktober t/m mei van 19:30 uur tot ong. 20:30 uur. Van juni t/m september, wanneer de Ladiesruntrainingen van de Kustmarathon weer starten, wordt er op donderdag getraind in het bos, op het strand en over de duinen: de ene week bij de Ladiesruntrainingen, de andere week bij Dishoek.

Waar:

De looptrainingen in de winterperiode zullen zoveel mogelijk over verlichte wegen gaan en starten vanaf de atletiekbaan op het Sportpark Vrijburg te Vlissingen maar soms ook op andere locaties in Middelburg of Vlissingen. Mocht je bij de training willen aansluiten dan kun je het beste contact opnemen met één van de trainers. Zij zullen je dan de startlocatie van die week meedelen.

Tijdens de maanden van de Ladiesruntrainingen wordt er afwisselend bij Zoutelande en Dishoek getraind.

Welke afstand:

Afhankelijk van het aantal en het niveau van de deelnemende dames wordt er gelopen met 2 groepen: de ene groep zal starten met afstanden tussen de 6 en 8 km, de andere zal ongeveer 10-11 kilometer lopen. Van de deelnemende dames verwachten we wel dat zij deze afstanden aaneengesloten kunnen hardlopen. Je kan per week kiezen met welke groep je mee wilt. We bieden ook mogelijkheden aan om langere afstanden verantwoord te lopen.

Wie begeleid het:

De looptrainingen worden begeleid worden door John Overweel en Henk Leeftink. Zij zijn door de Atletiekunie gediplomeerd looptrainer en verzorgen o.m. ook de trainingen voor de Ladiesrun van de Kustmarathon. Deelname is voor eigen risico.

Wat is het doel:

Het doel van de looptrainingen is je een gelegenheid bieden om op een verantwoorde manier een looptraining te doen en de looptechniek bij te schaven. Maar het is ook heel gezellig samenlopen met andere dames. De trainingen zijn ook zeer geschikt als voorbereiding op een wedstrijd of een trimloop.

500_ladiesrun.jpg