Maandag junioren

Maandagavond training

junioren D-C-B van 18.30-19.30 uur.

De maandagavond training is bedoeld voor alle D-C- en B-junioren (11-17 jaar). De training wordt altijd gehouden op de atletiekbaan. Naast samen plezier hebben is het doel van deze training het verbeteren van de algehele conditie, looptraining (middenafstand/cross) en het aanleren van technische onderdelen (werpen- en springen), zodat de atleten zich kunnen verbeteren en aan wedstrijden deel kunnen nemen.

De training wordt altijd begonnen met een warming-up en daarna gevolgd door een blok algemene loopscholing. Doel hiervan is de atleten sterker te maken en er voor te zorgen dat ze een betere loophouding ontwikkelen.

Hierna wordt de groep gesplitst en wordt een loopprogramma gevolgd (intervaltraining) of een werponderdeel (kogelstoten/discuswerpen/speerwerpen) of sprongonderdeel (hoog-/verspringen) getraind. Dit wisselt elke week waarbij in de wintermaanden de nadruk iets meer op hardlopen ligt, maar als het weer het toe laat de technische onderdelen zeker aan bod komen. In de zomermaanden ligt de nadruk veelal op de onderdelen die bij baanwedstrijden op het programma staan.