training junioren

Maandagavond training junioren D-C-B van 18.30-19.30 uur.

De maandagavond training is bedoeld voor alle D-C- en B-junioren (11-17 jaar). De training wordt altijd gehouden op de atletiekbaan. Naast samen plezier hebben is het doel van deze training het verbeteren van de algehele conditie, looptraining (middenafstand/cross) en het aanleren van technische onderdelen (werpen- en springen), zodat de atleten zich kunnen verbeteren en aan wedstrijden deel kunnen nemen.

De training wordt altijd begonnen met een warming-up en daarna gevolgd door een blok algemene loopscholing. Doel hiervan is de atleten sterker te maken en er voor te zorgen dat ze een betere loophouding ontwikkelen.

Hierna wordt de groep gesplitst en wordt een loopprogramma gevolgd (intervaltraining) of een werponderdeel (kogelstoten/discuswerpen/speerwerpen) of sprongonderdeel (hoog-/verspringen) getraind. Dit wisselt elke week waarbij in de wintermaanden de nadruk iets meer op hardlopen ligt, maar als het weer het toe laat de technische onderdelen zeker aan bod komen. In de zomermaanden ligt de nadruk veelal op de onderdelen die bij baanwedstrijden op het programma staan.

  

Woensdagavond training pupillen A2-D- en C-junioren van 18.00-19.00 uur.

De woensdagavond training is bedoeld voor A2 pupillen en D-C-B-junioren (10-17 jaar) die zich verder willen ontwikkelen en ook aan wedstrijden mee willen doen. De training wordt gehouden op de atletiekbaan.

Doel van deze training is de atleten een extra mogelijkheid te geven voor het aan het aanleren-/verbeteren van de techniek op de werponderdelen of de springnummers. Ook is er de mogelijkheid voor een extra looptraining. De training wordt begonnen met een warming-up waarna gekeken wordt welke onderdelen extra aandacht nodig hebben i.v.m. een komende wedstrijd.

Van atleten die deze training volgen wordt verwacht dat ze regelmatig aan (baan-)wedstrijden mee doen en gemotiveerd zijn.