Sat 26/12/15 - Kerstloop

Verslag

DISHOEK - Erwin Harmes uit Middelburg heeft zaterdag de traditionele Kerstloop in Dishoek gewonnen. Hij legde de negen kilometer lange tocht van Dishoek naar het Nollebos bij Vlissingen af in 30 minuten en 5 seconden. Kort nadat hij was gefinisht had de Middelburgse hardloper alweer een biertje in zijn hand.


Minuut later
Iets meer dan een minuut later kwam de nummer twee over de streep, Robbert Meeuwse uit Kwadendamme. De snelste vrouw was Jelijn Franse uit Amsterdam. Zij deed er 37 minuten en 25 seconden over. De tweede vrouw, Lisa Jobse uit Souburg, bereikte de finish in 38 minuten en 65 seconden. 

Vijf kilometer
In totaal deden ruim 600 sportievelingen al wandelend of hardlopend mee aan de Kerstloop. Ze konden kiezen uit twee afstanden: vijf of negen kilometer. Het parcours ging deels over het strand, deels door de duinen. Bij de vijf kilometer kwamen Harinck Sergio uit Oost-Souburg en Anrooij Shirin uit Kapelle als eerst over de finish. 

Geen wedstrijd
De Kerstloop wordt al jaren georganiseerd door atletiekvereniging Dynamica. Officieel is het geen wedstrijd, maar meer een gezellige tocht, aldus de organisatie. De looptijden worden geregistreerd voor persoonlijk gebruik. 

Sportief
"Mensen hebben op Eerste Kerstdag flink gegeten en willen op Tweede Kerstdag graag even naar buiten. Even sportief zijn, even frisse lucht inademen", zegt organisator Anton Vael. "De Kerstloop is ongedwongen en gezellig. Je moet niets, alleen de route volgen."

Op tv
Maandagavond zendt Omroep Zeeland een impressie van de Kerstloop uit in het programma Editie 2015.
(Bron: Omroep Zeeland)

Na de succesvolle editie van vorig jaar is er dit jaar weer een kerstloop georganiseerd bij het strandpaviljoen Kaapduin in Dishoek.

Dit jaar zijn er de afstanden 5km en 9km. Er kan gekozen worden om deze afstanden wandelend of hardlopend af te leggen. Vanaf kwart voor 10 kunnen de startnummers worden opgehaald.

Voorinschrijven kan tot 23 december 2015 via de site inschrijvenzeeland.nl.
De kosten zijn 4 euro per deelnemer, de leden van Dynamica betalen 2 euro.
EHBO is aanwezig, douchen na afloop is niet mogelijk.

Kaart

Bijlagen