Wed 26/12/18 - Kerstloop

Verslag

Het was dringen op tweede kerstdag om nog een startbewijs te kopen voor de Kerstloop bij Dishoek. Ruim tweehonderd na-inschrijvingen zorgden voor veel last-minute werk. Op de negen kilometer was Yunis Stitan de sterkste van een kleine vierhonderd starters.

Al snel vormde zich onder langs de duinen een kleurig lint met een kopgroep van onder anderen Yunis Stitan, Ruud Hooseman, Marcel Adriaanse, Michel Schrier, Wim van Sparrentak en Edwin de la Ruelle. Op gepaste afstand volgde het duo Tim Pleijte en Tim van de Broeke, die zich rond plaats tien voorbereidden op de Sylvesterloop in Soest op de laatste dag van het jaar.

Op de laatste kuitenbijter naast paviljoen Kaapduin bleef Stitan als enige loper onder de dertig minuten. Floris Willeboordse gaf 41 seconden toe, maar bleef Hoosemans 12 tellen voor. Daarna volgde Marcel Adriaanse net voor Michel Schrier die zelden nog aan wedstrijden deelneemt. Wim van Sparrentak, Edwin de la Ruelle, Martijn Hoosemans en Ton van Wouw bleven de ‘Timmen’ net voor.

Monica Sanderse had deze keer steun van trainster Anjolie Engels. Sanderse finishte winnend in 35.36 op driekwart minuut gevolgd oor Engels. Daarna was het vijf minuten wachten op de derde dame, de Haagse Nikki Kolfschoten.

Triatleet Chris Steenbakker uit ’s-Heerenhoek was op de 5 kilomter het snelst terug op de meet in 17.33, vóór Matthijs van Driessche en Emiel Nefs. Carolien van de Kreeke, onlangs nog tweede in de Aagtekerkerun, pakte nu de zege op de 5 kilometer in 19.10 op de negende plaats overall.


BEWEGEN MET DE KERST

OP 2E KERSTDAG ORGANISEERT DYNAMICA DE JAARLIJKSE KERSTLOOP VANUIT DISHOEK VOOR HARDLOPERS EN WANDELAARS

WANDEL 10.30 UUR/  HARDLOPEN 11.00 UUR 5KM / 11.10 UUR 10 KM
SECRETARIAAT BIJ STRANDPAVILJOEN KAAPDUIN IN DISHOEK

VOORINSCHRIJVEN T/M 22 DECEMBER VIA INSCHRIJVENZEELAND.NL

KOSTEN € 4,00 (DYNAMICALEDEN € 2,00)

NA INSCHRIJVEN OP DAG ZELF – KOSTEN € 6,00

SECRETARIAAT OPEN VANAF 09.45 UUR

Bijlagen