Sat 16/03/19 - 52e Massaloop in Oostkapelle

Verslag

Wouter Verstraate houdt huis tijdens stormachtige Massaloop

OOSTKAPELLE - De start van de 52ste Massaloop werd deze keer gedaan door een nieuwe inwoner van Oostkapelle en wel burgemeester Rob van de Zwaag, die daarna aansloot bij 175 deelnemers om de 10 kilometer af te leggen. Hij deed dat in 54 minuten en 24 seconden. Wouter Verstraate kon hij niet bijhouden. Die atleet won de 15 kilometer.

Verstraate gaat zich steeds meer toeleggen op de langere afstanden. Na 10 kilometer had hij al een flinke voorsprong op Peter Biewinga en de broers Michel en David Schrier. Carolien van de Kreeke, die onlangs in Schoorl Nederlands kampioen werd op de 10 kilometer, zat knap bij de eerste tien. 

Verstraate hield zijn voorsprong goed vast en finishte in 56 minuten en 18 seconden. Biewenga had ruim een minuut meer nodig op plek twee. Michel Schrier pakte de derde plaats, broer David bleek te zijn uitgestapt. Arjo Verhage moest het weer eens met de ondankbare vierde plaats doen, voor de Belg Senne de Schouwen. Carolien van de Kreeke finishte uiteindelijk op plaats acht overall, waar de tweede vrouw, Sophie Miljoen, zes minuten meer nodig had voor de stormachtige Massaloop.

Willem de Korte moest zich flink inspannen om de 10 kilometer te winnen, in 41 minuten en 8 seconden, op slechts 8 seconden gevolgd door Manfred van de Broeke. Pascal van de Voorde had ruim een minuut meer nodig en was blij met de overwinning van zijn dochter Kyra van de Voorde, die als junior op de vijfde plaats overall op de 5 kilometer binnen kwam. Durbey Meijboom hield op de 10 kilometer bij de vrouwen Linda Versluis en Annette Bevelander achter zich. Jasper Zuidhof en Ronald Geertse maakten er nog een spannende eindsprint van na 5 kilometer, waar Zuidhof aan het langste eind trok in.


ADSV DYNAMICA

ORGANISEERT

52e Massaloop in Oostkapelle

ZATERDAG 16 MAART

We zijn weer te gast in het mooie bos- en duingebied tussen Oostkapelle en Domburg. De route voert ons nu weer over het vertrouwde parcours.

De afstanden bedragen 5, 10 en 15 exacte kilometers.

Voor-inschrijven doe je via www.inschrijvenzeeland.nl. (t/m donderdag 14 maart)

De kosten bedragen dan € 4,- (Dynamicaleden € 2,-)

Na-Inschrijven (kosten € 6,00,- ) en ophalen van de startnummers kan vanaf 12.45 uur bij Café Bar Midgetgolf Boschhoek aan de Vroonweg 1 in Oostkapelle. De start is om 14.00 uur bij het grote parkeerterrein aan de Duinweg. Hier kun je ook gratis parkeren en omkleden in de ten

Route op
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2100676

Bijlagen