Tue 31/12/19 - Tankloop

Verslag

Harmes en Sanderse pakken op Tankloop laatste zege van het jaar

WESTKAPELLE - De Tankloop in Westkapelle is met uitstek geschikt om wat ruimte te maken voor de oliebollen. Erwin Harmes was in de laatste wedstrijd van 2019 goed op dreef, na wat mindere uitslagen. Hij won op de laatste dag van het jaar. 

Na 20 kilometer klokte winnaar Harmes naast het Polderhuis in Westkapelle een tijd van 1 uur, 7 minuten en 45 seconden. Monica Sanderse harkte bij de vrouwen haar laatste zege van dit jaar binnen in 1 uur, 17 minuten en 25 seconden op de 20 kilometer.

In verband met de vele na-inschrijvingen vertrokken de deelnemers op de 20 kilometer even na 12.00 uur naast de Tank van Westkapelle. Erwin Harmes trok de meute op gang. Jozias Boone en Michel Schrier keken al snel tegen een achterstand van meer dan drie minuten aan. 

Boone, de laatste tijd wat minder in de wedstrijden, haalde de tweede plaats binnen in 1.10.47 uur. Hij eindigde voor Schrier, die af en toe zijn wedstrijd nog meepakt. Peter Biewenga, Stefan Schrier, Joeri Versluis en Crum van der Linden vielen net buiten de prijzen. 

Monica Sanders had weinig tegenstand bij de vrouwen en had twaalf minuten voorsprong op Lynn Lossie en een nog grotere marge op triatlete Nelleke Baldé. Zij hield op haar beurt Angela Buijck en Vicky Wiessner ruim achter zich. 

Flinke achterstand

Carolien van de Kreeke is nog steeds goed bezig. Zij won bij de vrouwen de wedstrijd over 10 kilometer. Durby Meijboom werd tweede, op flinke achterstand. Op deze afstand ging het brons bij de vrouwen naar Bo de Muijnck. 

Jorim de Boks was bij de mannen de snelste op de 10 kilometer. De atleet, die vrijdag ook al de Snertloop won, werd op slechts zes seconden gevolgd door Peter Meeuwsen. Thomas Wulffraat werd derde.

Lydia Kleinjan, de revelatie van dit seizoen, maakte het ook op de 5 kilometer van de Tankloop waar, met winst in 20.35 minuten. Anjolie Engels en Liesbeth Vandervelde maakten het podium compleet.. 

Emiel Lous was bij de mannen na precies 19 minuten terug bij het Polderhuis, waar hij Chris de Smit op 8 seconden achterstand wist te zetten. De derde en laatste podiumplek was een prooi voor Jan Molendijk.

 

Sjaak Sinke 31-12-19, 16:06 Bron: PZC

 


TANKLOOP

 OUDEJAARSDAG  ± 5, 10 OF 20 KM

 

Secretariaat Kasteel van Batavia in Westkapelle

Open vanaf 11.00 uur

Start 20 km om 12.00 uur / 5 en 10km om 12.30 uur

 

Voorinschrijven t/m 29 december via inschrijven.nl

 

Kosten voorinschrijven €5,00 (Dynamica leden € 2,50)

Kosten na inschrijven op dag zelf €7,00

 

Overzicht deelnemers: https://inschrijven.nl/dln/tankloop.html

Bijlagen