Sat 18/06/22 - Griffioenloop

Verslag

Na zijn overwinning vorige week in de Schellachloop pakte Erwin Harmes uit Middelburg ook de overwinning in de Griffioenloop.

Harmes nam het serieus op, want hij liep vooraf nog zo’n zes kilometer in. Na de eerste ronde van vijf kilometer lag Harmes al een stukje voor op Martijn de Kok uit Heinkenszand met daarachter op gepaste afstand Sven Vermeulen, Arjo Verhage, Kevin Driedijk en Lion Baas. ,,Ik heb het in het begin wat rustig aan gedaan‘’, liet Harmes weten na zijn winnende finish in 36 minuten en 20 seconden. De Kok volgde op ruim een minuut.

Opvallend was de derde plaats van Sven Vermeulen die vrijdagavond nog drie kilometer op de baan liep in Vlissingen, zaterdagmorgen flink aan de bak moest bij een partij tennis en om drie uur weer ‘fit’ aan de start stond in Middelburg.

Van de twee vrouwen die finish bereikten was Sonet Vermaire uit Vlissingen de snelste. Kartkampioen Ruben Boutens uit Middelburg deed het zonder kart ook goed op de vijf kilometer in een winnende 19.38. Louisse de Pooter was in 23.36 de snelste dame. Thomas Hilleman en Amy de Pooter waren het snelst in de jeugdloop.


Op zaterdag 18 juni 2022 vindt de 12e Griffioenloop plaats. Voor meer informatie, zie de bijlage. 

Bijlagen