Wed 3/07/19 - 30e Stratenloop Zoutelande

Verslag

De Vos spurt Pleijte eruit in Zoutelande bij start Stratenloopcircuit

ZOUTELANDE - De eerste wedstrijd voor het Koole Sport Stratenloopcircuit leverde woensdagavond meteen een pittig spektakel op. Patrick de Vos werd na een eindsprint met Tim Pleijte de snelste in 31 minuten en 26 seconden, op drie seconden gevolgd door de jarige Pleijte. Samantha Luitwieler, die in de Kustmarathon vierde werd, was de snelste vrouw in 36.35, ruim voor Leonie Ton.

Meteen na de start werd er al snel een kopgroep gevormd, met Erwin Harmes, Patrick de Vos, Tim Pleijte, Erwin Adan, Ralph Wiessner en Ronny Overgaauw. In de tweede ronde van 3.3 kilometer sloegen De Vos en Pleijte een flink gat, waar Harmes de dupe van was. Hij viel flink terug. Overgaauw beperkte de schade met Adan, De Kok en Vasseur op een flinke afstand. 

De Vos en Pleijte stoomden lekker door, waarbij De Vos uiteindelijk aan het langste eind trok. Pleijte pakte plek twee, voor een ontketende Overgaaw die in zijn woonplaats de derde stek overall pakte. Floris Wllleboordse bouwde zijn race goed op en kwam op plaats vier binnen, voor De Kok, Adan en Harmes die flink wat inleverden. 

Bij de vrouwen maakte Samantha Luitwieler er een onewomanshow van. Ze finishte winnend in 36.53. Leonie Ton deed in Zoutelande wat snelheid op, na de 24 uur van Basel en het Belgisch kampioenschap 100 kilometer, en finishte knap tweede in 40.48. Lydia Kleinjan hield favoriete Monica Sanderse krap achter zich. De nieuwe afstand van 3 km was voor Otto Meij en Kyra van de Voorde. Volgende week is de tweede wedstrijd, in Yerseke.


DYNAMICA / DELTA SPORT / AV'56

 

         KOOLE SPORT ZOMER STRATENLOOPCIRCUIT 2019

 

 

 

03-07

30e Stratenloop Zoutelande

 19.30 uur

Zoutelande

Dynamica

10-07

8e  Café Brasserie de Sportvisserloop Yerseke

 19.30 uur

Yerseke

AV'56

17-07

40e Stratenloop Westkapelle

 19.00 uur

Westkapelle

Dynamica

24-07

36e Bom Bokaal Stratenloop Haamstede

 19.30 uur

Haamstede

Delta Sport

31-07

82e Boulevardloop

 19.30 uur

Vlissingen

Dynamica

 

 

Stratenloop Zoutelande

Datum 

Woensdag 3 julii

Start 

in de Langstraat bij de muziektent om 19.30 uur

Parkoers 

In en om het dorp. Voor de wedstrijdloop drie ronden van ± 3,3 km met start en finish in de Langstraat. De trimloop is één ronde van ± 3,3 km.

Kleedkamers

Secretariaat  en nainschrijven

Alles in clubgebouw van vv De Meeuwen aan de Westkapelseweg 24
Na inschrijven en afhalen van startnummers kan vanaf 18.00 uur tot uiterlijk 19.15 uur – hier ook ruime parkeergelegenheid. Douchen is mogelijk.

Voorinschrijven 

Vóór dinsdag 2 juli 24.00 uur   via www.inschrijvenzeeland.nl

Prijsuitreiking  

om circa 21.00 uur in clubgebouw van de Meeuwen

 

 

Algemeen 

Het Stratenloop circuit omvat vijf wedstrijden die op 5 achtereenvolgende woensdagavonden in juli plaats vinden.

Naast de wedstrijdloop is er bij elke wedstrijd ook een trimloop van ongeveer 3km. De trimlopen starten gelijk met de wedstrijdlopen. Bij de trimlopen zijn er geen leeftijdscategorieën. Dit jaar wel een totaal klassement.

Reglement 

Voor een klassering in het eindklassement dient men aan vier van de vijf wedstrijden te hebben deelgenomen. (Bij de jeugd drie van de vijf)

Alle deelnemers krijgen punten.

Deelnemers aan de circuits voor de wedstrijdlopen en de trimlopen krijgen een vast startnummer wat ze elke wedstrijd mee moeten nemen en dragen. Dit geldt ook voor de jeugdlopen.

Winnaar van het eindklassement is degene die over vier van de vijf wedstrijden (bij de jeugd drie van de vijf) het meeste aantal punten behaalt.

De eerst aankomende deelnemer/ster krijgt per wedstrijd 500 punten, de 2e 499, de 3e 498, enz. Achteraf kunnen geen punten geclaimd worden.

Een atleet die wel start, niet finisht maar wel afmeld bij de jury krijgt 1 punt.

Reacties op de uitslag binnen 5 dagen o.v.v. startnummer bij Sjaak Sinke

(aeromad@zeelandnet.nl)

Naast de wedstrijdloop is er ook steeds een trimloop van ongeveer 3,3 km. Voor het inschrijven gelden dezelfde regels en tarieven als voor de wedstrijdlopen. Bij de trimlopen zijn er geen categorieën.

Categorieën

Wedstrijdlopen

Mannen 20 (incl. JA en JB), Mannen 35, Mannen 45, Mannen 55, Mannen 65, 

Vrouwen 20 (incl. MA en MB), Vrouwen 35, Vrouwen 45, Vrouwen 55, Vrouwen 65

Jeugd   Jongens/Meisjes 7/8jr, 9/10jr, 11/12jr, 13/14jr

             (start ±15 min voorafgaand aan de grote loop)

Voorinschrijven 

Voor het circuit kan alleen vooraf ingeschreven worden door vóór dinsdag 2 juli  24.00 uur in te schrijven via   www.inschrijvenzeeland.nl. Betaling van het inschrijfgeld zal geschieden door automatische incasso. Door in te schrijven geeft u hiervoor toestemming.

Wilt u niet deelnemen aan het complete circuit maar wel aan één of meer afzonderlijke wedstrijden dan kunt u ook voor elke wedstrijd voorinschrijven via www.inschrijvenzeeland.nl. Voor elke wedstrijd waaraan u mee wilt doen moet u dan een apart formulier invullen. Ook hier geldt toestemming voor automatische incasso. Als u aan bijvoorbeeld twee wedstrijden meedoet krijgt u steeds een nieuw startnummer.

 

Voor inschrijfdata zijn dan uiterlijk (steeds voor 24.00 uur):2 juli Zoutelande, 9 juli Yerseke, 16 juli Westkapelle, 23 juli Haamstede en 30 juli Vlissingen.

(zie verder ook de afzonderlijke wedstrijdgegevens).

 Vul de inschrijfformulieren volledig in.

 

Voorinschrijf tarief 

Categorie hele circuit

Inschrijven kost

 

Atleten lid van een atletiekvereniging

€20,00

 

Atleten geen lid van een atletiekvereniging

€24,00

 

Categorie per wedstrijdloop

 

 

Atleten lid van een atletiekvereniging

€5,00

 

Atleten geen lid van een atletiekvereniging

€6,00

 

Jeugdlopen

Altijd gratis

 

 

 

Na inschrijven 

Na-inschrijven  kan tot een half uur voor de aanvang van de wedstrijd.

Na Yerseke kan er uitsluitend per wedstrijd worden ingeschreven.

Na inschrijf tarief
(kan alleen ter plekke betaald worden)

 

categorie

prijs

Voor alle na inschrijvers geldt voor het hele circuit

€ 28,00

Voor alle na inschrijvers kost deelname per afzonderlijke wedstrijd of trimloop ofmlooptrijd/prestatieloop

€   7,00

 

Prijzen 

Per wedstrijd zijn er voor de eerste drie plaatsen bloemen beschikbaar.

 

Voor het eindklassement is er een prijzenpakket beschikbaar. Hiervoor

zijn door Koole Sport kadobonnen beschikbaar gesteld voor de eerste drie van het eindklassement in alle leeftijdsgroepen.

Daarnaast is er een overall klassement waarvoor aparte prijzen beschikbaar zijn gesteld eveneens door Koole Sport.

Bij de trimlopen zijn er bloemen voor de eerste drie aankomenden per loop bij de mannen en de vrouwen. En ook voor het eindklassement. Hierbij zijn er geen leeftijdscategorieën.  Prijzen worden niet nagezonden.

Uitslagen en klassement 

Uitslagen en klassement worden geplaatst op www.dynamica-sport.nl,      

 www.avdeltasport.nl, www.av56.nl en www.atletiekzeeland.nl

 Deelnemers info 

Deelnemers aan het gehele circuit krijgen een vast startnummer wat ze bij zich moeten houden,. Dat moeten zij het hele circuit dragen.

Deelnemers aan de afzonderlijke lopen krijgen steeds een nieuw nummer.  De startnummers dienen duidelijk zichtbaar en ongevouwen op de borst gedragen te worden i.v.m. de registratie van het nummer bij de finish. Deelnemers dienen zelf voor vier spelden te zorgen om hun startnummer te bevestigen

Prijsuitreiking Eindklassement 

Na afloop van de Boulevardloop Vlissingen op 31 juli om circa 21.00 uur bij/in Cinecafé, Spuikomweg 3, 4381LZ Vlissingen

Voorwaarden 

Deelname aan het  Koole Sport Stratenloopcircuit is voor eigen risico en verantwoordelijkheid. De organisatie aanvaardt ten opzichte van de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook.
Het wedstrijdreglement van de Atletiekunie is tijdens het Stratenloopcircuit van toepassing. De organisatie zal uw gegevens niet aan derden verstrekken.

Nog vragen over het circuit? 

Anton Vael telefoon 0118-460476 / avael@zeelandnet.nl

Ook voor de jeugd

De jeugd kan meedoen aan het Jeugdstratenlopencircuit.

Voor de aanvang van het Stratenloopcircuit is er een speciale wedstrijd voor de jeugd. Steeds ongeveer 15 minuten voor de grote loop. De afstanden zijn tussen de ±2 en ±3 km

 

Alle jeugd loopt samen maar er zijn klassementen voor jongens en meisjes in vier leeftijdsgroepen. Te weten 7/8 jaar, 9/10 jaar, 11/12 jaar/ 13/14 jaar.

 

Ook hier kan je per wedstrijd meedoen. Over alle wedstrijden samen wordt ook een klassement opgemaakt met aparte prijzen. Elke deelnemer krijgt een vast startnummer wat voor alle wedstrijden hetzelfde is. Het startnummer moet je zelf bij je houden en elke keer meenemen.

 

Voor de jeugd zijn er medailles voor de eerste drie in elke leeftijdscategorie

zowel voor de losse wedstrijden als voor het eindklassement.

 

Deelname aan de Jeugdstratenlopen is gratis.

 

Opgeven kan op dezelfde wijze als voor de gewone Stratenlopen.

Zie hierboven bij Voorinschrijven. Let wel op dat je voor de jeugdlopen inschrijft. Startnummers bij alle vijf de wedstrijden gebruiken. Om in het Circuit klassement te worden opgenomen moet je aan 3 van de 5 wedstrijden meedoen.

 

Bijlagen