Thu 26/12/19 - Kerstloop

Verslag

Boris de Bruijn verteert kerstdis het beste in Dishoek

DISHOEK - De Kerstloop van Dynamica werd donderdag gewonnen door Boris de Bruijn en Monica Sanderse. Even na 11 uur vertrokken er zo'n tweehonderd lopers voor de 5 kilometer en 10 minuten later volgden bijna 400 lopers voor een pittige negen kilometer. Vooral de laatste 100 meter viel de meesten zwaar door het mulle zand en een gemeen klimmetje naar de finish.

De Kerstloop kende met Tim van den Broeke, Tim Pleijte, Ruud Hoosemans, Boris de Bruijn en Chris Steenbakker een sterke deelname en met Monica Sanderse de ster bij de vrouwen. Tim van den Broeke, afgelopen weekend nog winnaar van de Aagtekerkerun, Tim Pleijte, met een sterke afgelopen twee weken in Tenerife en Amsterdam deden het iets rustiger aan.

Hierdoor kwam de weg vrij voor Boris de Bruijn die de negen kilometer afwerkte in 31 minuten en 41 seconden. Ruud Hoosemans had 22 seconden meer nodig. Van den Broeke volgde twee seconden daar achter en Pleijte op vijf seconden op plek vier. Triatleet Chris Steenbakker hield op plaats vijf medetriatleet Rens de Ridder achter zich.

Bij de vrouwen liet Monica Sanderse er geen twijfel over bestaan dat ze snelste dame was in 35.00 voor Amsterdamse Jelijn Franse en Laura Kleinepier.

Op de vijf kilometer was Wouter Verstraate de snelste. Hij had kennelijk goed naar zijn eigen adviezen geluisterd, aangezien hij een bureau heeft opgericht om trainingsadviezen te geven. Daar plukt Noor Dekker, winnares bij de vrouwen op de 5 kilometer al een paar jaar de vruchten van. Carolien van den Kreeke pakte plaats twee bij de vrouwen voor de Engelse Tui Brooks.

 

Sjaak Sinke 26-12-19, 16:32 Laatste update: 18:31 Bron: PZC


KERSTLOOP DYNAMICA 

2E KERSTDAG  ±5 KM EN ± 9 KM

 

Op 2e Kerstdag organiseert Dynamica de jaarlijkse Kerstloop vanuit Dishoek.

 

Secretariaat en afhalen startnummers Strandpaviljoen KAAPDUIN

Open vanaf 09.45 uur.

Start wandelaar 10.30 uur / hardlopers 5 km 11.00 uur/10 km 11.10 uur

 

Voorinschrijven t/m 24 december via inschrijven.nl

 

Kosten voorinschrijven €5,00 (Dynamica leden € 2,50)

Kosten na inschrijven op dag zelf €7,00

 

Overzicht deelnemers: https://inschrijven.nl/dln/kerstloopdishoek.html

  

Bijlagen